Activitati PAPI

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

3.Vizita de studiu Jurilovca - 2011

In perioada 14-16 septembrie 2011 Microsoft Unlimited Potential a finantat 5 vizite de studiu in vederea schimbului de experienta intre e-centre. Printre beneficiarii acestor schimburi se afla si e-centrul Hangu prin Manager RECL Hangu Ec. Mihai Conut.

In urma implementarii acestei vizite de studiu s-au obtinut urmatoarele rezultate s-a realizat o colaborare eficienta intre e-centrul Hangu si e-centrul Jurilovca in urma caruia s-au obtinut urmatoarele rezultate:

  • modele / moduri de promovare si vizibilitate turistica a celor doua localitati, similitudini intre cele doua localitati;
  • discutii in cadrul proiectului Euro Voluntari pentru E-incluziune (E.V.E.) depus in parteneriat de cele doua localitati in parteneriat si cu parteneri din strainatate pe linia de finantare Tineret in Actiune cu un buget total de 44.162 de dolari;
  • incheierea unui parteneriat intre cele doua e-centre respectiv localitati pentru proiecte si activitati comune;
  • colaborare eficienta cu primaria Jurilovca;
  • discutii cu antreprenori locali (probleme pe care le intampina cum sunt ajutati de e-centru);
  • implicarea e-centrului in diferite activitati (cursuri pt. someri / antreprenori);
  • colaborare intre cele doua biblioteci - parteneriat (similitudini biblionet);
  • finantarea frecventa a bibliotecii pentru fondul de carte de catre primarie.

Managerul RECL a participat la cursurile IT care se desfasoara cu un grup tinta format din 10 someri. Acestia au fost instruiti cu privire la modalitatea completarii unui CV precum si la accesarea site-urilor pentru ocuparea unui loc de munca

Am vizitat Scoala cu Clasele I-VIII Jurilovca in vederea diseminarii informatiilor, s-au purtat discutii cu profesori coordonatori de proiecte din cadrul unitatii de invatamant cum ar fi doamna Prof. Florentina Condrat, care a a scris si a implementat mai multe proiecte in cadul unitatii de invatamant dar si in structuri. Se are in vedere dupa ce s-au pus in contact profesori dintre Scolile Hangu si Jurilovca elaborarea si crearea unui parteneriat de colaborare pe teme didactice intre profesorii si elevii dintre cele doua scoli.

S-au purtat discutii cu antreprenorii din localitate cum ar fi administratorul Pensiunii Heracleea, despre cum isi mentin afacerea, cum atrag clientii, diversitatea serviciilor, etc..

S-a vizitat biblioteca din Jurilovca, s-au pus in legatura cele doua doamne bibliotecare din Hangu si Jurilovca in vederea unei ulterioare colaborari, s-au facut cunoscute activitatile dintre biblioteca si e-centru.

S-au purtat discutii cu localnicii dupa cum i-au ajutat cursurile in vederea utilizarii internetului, cum au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, etc..

Poze activitate:

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12