Activitati PAPI

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

4.Hai pe Net - 2009

Viitorul este on-line. Asadar, ”Hai pe net!„

HANGU, 21 OCTOMBRIE 2009

Fundatia EOS Timisoara, Microsoft Romania, prin programul de responsabilizare sociala Unlimited Potential, Fundatia Civitas si reteaua de e-centre din Romania au organizat, in data de 21 octombrie 2009, evenimentul Hai pe net!, in cadrul caruia se urmăreste ca, in 23 de localitati diferite din tara sa fie atrase in e-centrele din aceste comunitati, persoane nefamiliarizate cu Internet-ul, ce doresc sa-si formeze si, ulterior, sa-si dezvolte aptitudinile de utilizare a tehnologiei informatiei si comunicatiilor, atat pe plan profesional, cat si personal.

Astfel, am atras un numar de 135 de persoane, indeosebi, acele persoane aflate in pragul excluziunii sociale si digitale, persoane care se afla pentru prima data in fata unui calculator, care sa descopere astfel, in aceasta zi, macar din curiozitate, cum pot economisi timp, bani si volum de munca utilizand Internet-ul, sau cum pot deveni interesati in mod activ de activitatea copiilor lor in spatiul virtual.

In functie de fiecare participant, o echipa formata din persoane ce au descoperit deja beneficiile societatii informationale va oferi sprijin in explorarea unor teme de interes comun precum cautarea unui loc de munca, accesarea unor servicii medicale de calitate, contactarea a rudelor aflate in alte colturi ale lumii etc..

Pe parcursul intregii zile de 21 octombrie, vor fi deschise, pentru orice persoana din comunitate, doritoare sa navigheze pe Internet, e-centrele din Aninoasa, Brad, Tauteu, Chislaz, Savadisla, Baneasa, Traian, Suceviţa, Jurilovca, Hangu, Rafaila, Fantanele, Cornesti Cluj, Sinpaul, Drobeta Turnu Severin, Iara, Pasareni, Mihai Viteazu, Patarlagele, Petrila, Deva, Borsa si Petrosani.

E-centrele sunt puncte de acces la tehnologia informatiei, infiintate in cadrul programului de responsabilizare sociala Unlimited Potential al companiei Microsoft, cu sprijinul administratiei si al unor organizatii neguvernamentale locale. In cadrul acestora se desfasoara atat programe de formare orientate spre dezvoltarea abilitatilor IT, cat si cursuri cerute de membri ai comunitatii, afaceri pe Internet, dezvoltare rurala etc..

In Romania, prin programul Unlimited Potential, peste 10.000 de persoane vor avea acces la informatie si isi vor dezvolta noi aptitudini in utilizarea tehnologiei informatiei, contribuind astfel la dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere. Microsoft recunoaste rolul semnificativ pe care tehnologia il joaca in vietile oamenilor, imbunatatindu-le oportunitatile profesionale si personale, atat la nivel de comunitate, cat si individual.

Poze activitate:

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12