Activitati PAPI

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

6.Acreditare e-Centru

Reteaua de e-Centre este o alianta nationala de centre tehnologice comunitare unite prin dorinta de a oferi acces la tehnologie si oportunitati educationale membrilor din comunitatea în care opereaza. Aceasta reunire de forte duce la cresterea sustenabilitatii si a competitivitatii, la dezvolatarea unui mediu propice pentru initiative si proiecte comune, la promovarea membrilor retelei si la o mai buna comunicare.

Pentru ca sustenabilitatea inseamna o mai mare stabilitate financiara, si pentru ca, in perioade de schimbare, comunitatea nu poate oferi un sprijin constant, prin organizarea in retea, se creaza un cadru-suport pentru actiuni si proiecte comune. Prin promovarea de servicii si oportunitati de dezvoltare profesionala si prin oferirea lor comunitatii, prin gasirea de noi resurse si parteneri, e-Centrele isi propun sa ajute indivizii din comunitate sa obtina deprinderi tehnologice necesare în era cunoasterii. Cu ajutorul personalului calificat pe care il detin, e-centrele ofera acces la tehnologie, intr-un spatiu public bine dotat din punct de vedere tehnic. Aceste actiuni pot conduce si la cresterea valorii si recognoscibilitatii centrului, la parteneriate si legaturi viabile, la obtinerea de noi resurse de finantare, la crearea unui mediu flexibil si dinamic in organizatie, capabil sa se adapteze usor la cerintele unei societati in schimbare.

Reteaua este deschisa oricarei organizatii neguvernamentale, sectorului de afaceri sau institutiilor de stat care doresc sa contribuie la atenuarea diviziunii digitale si la dezvoltarea societatii bazate pe cunoastere din Romania.

Incepand cu luna ianuarie 2009 comuna Hangu a intrat in reteaua e-centrelor din Romania in urma incheierii unui contract de colaborare cu Fundatia EOS din Romania, dup ace s-au facut demersurile necesare si s-a depus documentatia pentru acesta.

Astfel e-centrul Hangu ofera:

  • cursuri de calculatoare;
  • activitati de constientizare a populatiei;
  • activitati de incurajare a persoanelor defavorizate;
  • acces la servicii IT;
  • acces la informatie;
  • activitati pentru tineri;
  • consultanta si mentenanta IT;

E-centrul Hangu a depus documentatia si este in curs de acreditare ca centru de formare (C.N.F.P.A.).

PERSONAL e-centru:

  • MANAGER E-CENTRU: EC. MIHAI CONUT;
  • ADMINISTRATOR I.T. : PROF. VASILE MARCOCI.

Pentru mai multe informatii despre e-Centre puteti accesa urmatorul link http://www.ecentre.ro

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12