Activitati PAPI

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

9.Schimb de experienta la domeniul turistic Bran

In perioada 25-27 noiembrie 2010 s-a realizat schimbul de experienta si bune practici in zona Bran-Moeciu, la care au participat membrii celor 2 comunitati din Proiectul: CONECT - ”ECONOMIA BAZATA PE CUNOASTERE - CONTRIBUTIE LA DEZVOLTAREA TURISMULUI MONTAN SI AGROTURISMULUI„, respectiv comuna Hangu si Orasul Patarlagele.

Astfel 20 de persoane din localitatile Hangu si Patarlagele au participat in perioada 25-27 noiembrie 2010, la schimbul de experienta si bune practici in zona Bran-Moeciu, participantii sunt persoane direct implicate in proiect dar si beneficiari ai acestui proiect.

Am ajuns in Bran joi seara, dela inceput am avut discutii neprotocolare cu domnul Clinciu Mihai, administratorul pensiunii A&B, acolo unde am fost cazati. Ne-a impartasit din experienta sa de intreprinzator in turism si localnic. Cele mai multe aspecte au fost legate de lipsa fondurilor si apelarea la credite bancare. Au fost atinse aspecte legate de birocratia nationala, probleme legate de infrastructura locala, concurenta acerba din zona (150 de pensiuni inregistrate legal).

A doua zi am avut o intalnire cu domnul primar al localitatii Bran, intalnire facilitata de domnul Clinciu Mihai, de altfel acesta fiind si ghid, facilitator, cunoscator al locurilor, buna gazda pe tot parcursul timpului petrecut la Bran.

Domnul primar ne-a facut o prezentare detaliata a locurilor, a aspectelor pozitive, dar si a greutatilor cu care se confrunta administratia publica locala. Au fost discutate si probleme legate de infrastructura utilitatilor din localitate gasindu-se puncte commune intre Bran, Hangu si Patarlagele. A existat un dialog permanent intre domnul primar, domnul secretar al localitatii Bran si invitati pentru ca ne-am simtit ca niste adevarati oaspeti.

Au fost atinse subiecte legate de idei si modalitati de promovare turistica, nivelul investitiilor in zona, atragerea de fonduri europene, gradul de ocupare turistica, grupul tinta al turistilor ce se preteaza zonei, intalnirea a durat 2 ore.

Dupa pranz am vizitat zona turistica, Cheile Gradistei, Fundata, Moeciu, Moeciu de sus. Arhitectura deosebita a pensiunilor, motelurilor, restaurantelor, au construit puncte de atractie si chiar inspiratie pentru beneficiarii nostri.

Seara zilei de 26.11.2010 a fost dedicata prezentarilor locale pregatite de catre Managerii RECL din Hangu si Patarlagele. In cadrul acestor prezentari s-au punctat aspectele locale din cele doua localitati, puncte tari, puncte slabe, s-au prezentat obiective turistice, fiind proiectate si materiale filmate in cadrul unor tabere de tineret.

Ziua de 27.11.2010 a fost dedicata vizitarii castelului Bran si a imprejurimilor. Au fost degustate produse locale, fiind cunoscut faptul ca zona Bran- Moeciu este o zona unde branza si alte produse lactate si nu numai reprezinta un alt brand local.

Manager proiect: Ec. Mihai Conut

Poze activitate:

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12