Prezentare biblioteca

poza biblioteca poza primar

Conform informatiilor preluate din volumul „Un sfert de veac de activitate a Scolii Normale de Baieti – Gh. Asachi” - volum comparativ, capitolul „Despre biblioteci scolare si satesti” - de Victor Taranu, reiese ca biblioteca comunala s-a infiintat la Hangu, in anul 1898, avand initial 102 volume, primite donatie de la Cooperativa „Albina”. In acelasi volum, exista mentiunea ca si la Buhalnita s-a infiintat o biblioteca, in anul 1899, cu 1.023 volume, din care 23 volume erau traduceri, 515 carti de literatura, 505 carti de stiinta si 3 reviste. Exista, de asemenea, si o biblioteca in Boboteni, cu 53 volume, din care 48 carti de literatura, iar 4 carti de stiinta, cu mentiunea „Donatie de la Fundatia Culturala Regala”.

Biblioteca comunala a functionat in incinta Caminului Cultural, pana in anul 1992, din acest an, sediul bibliotecii a fost mutat intr-o cladire veche, a fostei scoli din Hangu, unde si-a desfasurat activitatea pana in anul 2010, cand a fost mutata, prin grija primarului Gavril Lupu, intr-un spatiu nou, generos, plin de lumina si culoare. Activitatea acestei institutii a luat amploare dupa implementarea Programului Biblionet, care a dotat bibliotecile publice cu 4 calculatoare, o imprimanta, un videoproiector si un ecran de proiectie.

La Biblioteca Hangu, pe langa nenumarate activitati desfasurate, functioneaza „Clubul Voluntarilor Bibliofan” si se editeaza si revista locala „Ecoul Hangului” – revista inscrisa in circuitul publicatiilor on-line. Pintea Liliana este bibliotecar in cadrul Bibliotecii Comunala Hangu din anul 1990, iar spicuiri din activitatea acestei institutii pot fi vizionate accesand: http://bibliotecacomunalahangu.blogspot.ro/

.